Stichting Zwerfjongeren Nederland

Naast het comfort en plezier dat we onze klanten bezorgen met ons product, helpen we de medemens ook nog op een andere manier. Om te beginnen wordt Winterwarmte gesponsord door de Jumbo in Terneuzen. Daartegenover staat dat we een deel van de totale winst doneren aan een goed doel, genaamd Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN).

De betreffende stichting vindt zijn oorsprong in 2003. Zoals de naam het al zegt, zetten zij zich in voor jonge mensen die geen dak boven hun hoofd hebben. Het doel van SZN is enerzijds het verbeteren van de omstandigheden voor degenen die met het probleem te maken hebben en anderzijds het zoveel mogelijk voorkomen van het voordoen van het probleem. Dit doen zij niet alleen, maar in samenwerking met jongeren. Zij weten immers het beste waar zij zelf en leeftijdsgenoten tegenaan lopen, waardoor er passende acties worden ondernomen. Samen wordt geprobeerd om hogere instanties, zoals de overheid, zodanig te beïnvloeden, dat er meer aandacht komt voor zwerfjongeren en er meer wordt gedaan aan de preventie en het verhelpen ervan.

De reden dat wij een steentje bij willen dragen aan Stichting Zwerfjongeren Nederland, correleert met onze onderneming. Ons doel is het bezorgen van gezellige, sfeervolle avonden in een koude, kille periode. Aangezien daklozen geen plek hebben die ze thuis kunnen noemen, is het geen directe doelgroep van ons. Toch willen we hen een handje helpen om de winter door te komen. Daarnaast hebben we gekozen voor een instantie die zich richt op jongeren, omdat we zelf onder deze groep vallen en het dus dichterbij ons staat.

Winkelwagen